aninka

aninka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 194]

Fasolowa z makaronem i boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna zupa fasolowa z makaronem

Fasolowa z makaronem i boczkiem

Składniki:

Fasolowa z makaronem i boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Fasolowa z makaronem i boczkiem
Żeberka przełożyć do garnka, dodać fasolę i zalać 2,5 litra wody. Dodać liść, ziele, kminek i włoszczyznę. Gotować, aż fasola będzie miękka, około 1,5 godziny. Następnie wywar przecedzić do innego garnka. Fasole przetrzeć przez sitko i dodać do wywaru, skórki wyrzucić. Włoszczyznę pokroić na kostkę i wrzucić do zupy. Boczek pokroić w kosteczkę, podsmażyć i dodać także do zupy. Wrzucić garstkę makaronu i chwilę pogotować. Z margaryny i mąki zrobić zasmażkę. Dodać do zupy i wymieszać. Całość zagotować. Doprawić do smaku solą oraz pieprzem.