siergiejjp

siergiejjp

Kuchcik
[Przepisów: 4]

fasolowe Leczo

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Przepis na leczo smaczny i sycący doskonały na rodzinne uroczystości

fasolowe Leczo

Składniki:

fasolowe Leczo

 

  • 3 cebule
  • 1/2 kg kiełbasy zwyczajnej
  • 3 puszki czerwonej fasoli
  • 1 puszka kukurydzy
  • 20 dag przecieru pomidorowego
  • vegeta
  • pieprz
  • 10 ziarenek ziela angielskiego
  • 3liście laurowe
  • 1 łyzeczka cukru , olej

 

Sposób przygotowania:

fasolowe Leczo
Cebule obieramy , kroimy w kostkę i szklimy na oleju .Wlewamy zalewę z kukurydzy i dusimy aż cebula zmięknie, a płyn odparuje .
Kiełbasę kroimy w kostke, dodajemy do cebuli i lekko podsmażamy .
Dodajemy kukurydzę i fasolę z zalewą ,Przecier pomidorowy, ziele angielskie i liście laurowe, mieszamy.Doprawiamy do smaku i doprowadzamy do wrzenia . Gotujemy 5 min. cały czas mieszając .