femme0fatale

femme0fatale

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 89]

Faszerowana cukinia

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Smakowita cukinia faszerowana kaszą kuskus z dodatkiem czerwonej papryki. Całość zapieczona pod żółtym serem. Polecam!

Faszerowana cukinia

Składniki:

Faszerowana cukinia

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana cukinia

etap 1

Faszerowana cukinia
Przygotuj sobie wszystkie składniki, cebulę posiekaj.

Cukinię przekrój wzdłuż na pół, wydrąż miąższ. Cebulę drobno posiekaj.
Uszykuj pół szklanki kuskusu.

etap 2

Faszerowana cukinia
Wszystkie składniki farszu dokładnie i dopraw do smaku.

Cebulę, cukinię i paprykę podsmażaj na maśle na złoty kolor. Na końcu dodaj kuskus i całość dokładnie wymieszaj. Można dodać też ketchup pikantny.

etap 3

Faszerowana cukinia
Nadziane cukinie posyp startym żółtym serem.

Przygotowanym farszem nadziewaj podpieczone cukinie. Na wierzchu posyp je żółtym serem. Piecz około 15 minut w 180 st.C.


Tagi:

warzywa dania