monikaa

monikaa

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 101]

Faszerowana papryka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Faszerowana papryka to proste, szybkie danie dla całej rodziny. Moja papryka jest nafaszerowana mięsem drobiowym i ryżem.

Faszerowana papryka

Składniki:

Faszerowana papryka

 

  • 4 średniej wielkości papryki
  • 1 duża pierś z kurczaka
  • większe pól woreczka ugotowanego ryżu
  • 1 łyżka siekanego koperku
  • 1 cebula
  • 1 jajko
  • sól, pieprz ,tymianek
  • kostka rosołowa drobiowa
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki śmietany
  • koperek

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka
Ryż przełożyć do miseczki dodać jajo,  zmieloną pierś z kurczaka, drobno posiekaną cebulkę, przyprawy. Wszystko dobrze mieszamy. Z papryk ścinamy wierzch a ze środka usuwamy gniazda nasienne.

Papryki nadziewamy przyszykowanym farszem i ustawiamy w garnku jedna obok drugiej. Zalewamy niecałą szklanką wody , wrzucamy kostkę i dusimy pod przykryciem ok. 30 min.

Pod koniec zaciągamy mąką wymieszaną ze śmietaną i zagotowujemy by zgęstniało , posypujemy koperkiem. 

Tagi:

papryka