sjoanna25

sjoanna25

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 104]

Faszerowana papryka 2

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Rewelacyjne danie na obiad, bardzo smaczne i bez mięsa:)

Faszerowana papryka 2

Składniki:

Faszerowana papryka 2

 

  • 6 strąków papryki
  • Farsz:
  • łyżka oliwy
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • mała cukinia
  • ząbek czosnku
  • 150 g twarogu
  • 50 g parmezanu
  • jajko
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • łyżka octu winnego
  • olej do formy

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka 2
Strąki papryki wydrążyć i umyć. Odstawić na bok. Wykonanie farszu: Cebulkę drobno posiekać i podsmażyć na oliwie, posypać solą i pieprzem. Dodać natkę pietruszki, posiekany czosnek, oregano i startą na grubej tarce cukinie, wymieszać i smażyć około 5 minut. Wymieszać tartą bułkę z twarogiem, serem i jajkiem, dodać do cukinii i cebuli, wymieszać i przyprawić. Napełnić farszem papryki, włożyć do żaroodpornej formy z odrobiną oleju i dusić pod przykryciem 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180st. Później odparować nieco sos, przyprawić go octem winnym. Podawać paprykę z sosem i pełnoziarnistym pieczywem. Smacznego!