Triss

Triss

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Faszerowana papryka 3

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pomysł na faszerowaną paprykę.

Faszerowana papryka 3 Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowana papryka 3

 

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka 3
Ryż ugotować na półtwardo. Papryki umyć, przekroić na połówki i wykroić nasiona (nie uszkodzić zielonego ogonka). Mieso połączyć z posiekaną cebulą, czosnkiem i natką pietruszki. Marchew zetrzec na tarce i dodać do mięsa. Całość wymieszać z ryżem, doprawić do smaku. Papryki napełnić farszem, ułożyć w rondlu, każdą posypać słodką papryką. Podlać odrobiną wody i dusić do miękkosci papryki. Sos: Pomidory drobno posiekać, podsmażyć , aż się rozpadną, podlać je rosołem, gotować kilka minut. Dodać koncentrat pomidorowy, doprawić do smaku. Mąkę wymieszać ze śmietaną, połączyć przez sitko z sosem, zagotować.
Faszerowana papryka 3
Paparyki umyć i oczyścić nie uszkadzając zielonej części.
Faszerowana papryka 3
Ryż ugotować na połtwardo, marchew zetrzeć.
Faszerowana papryka 3
Połączyć składniki farszu, napełnić papryki.
Faszerowana papryka 3
Papryki ułożyć w rondlu i posypać papryką słodką.