paulisia_elk

paulisia_elk

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 167]

Faszerowana papryka z grilla

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Faszerowane warzywa możemy zrobić nie tylko w piekarniku

Faszerowana papryka z grilla

Składniki:

Faszerowana papryka z grilla

 

Sposób przygotowania:

Faszerowana papryka z grilla
Papryki myjemy, przekrawamy na pół i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, wyrzucamy ryż, posiekaną drobno cebulkę i czosnek. Podsmażamy aż cebulka się zeszkli. Przekładamy do miseczki i mieszamy z mięsem mielonym, jajkiem i posiekanym w kosteczkę pomidorem. Doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Tak przygotowanym farszem nadziewamy papryki i posypujemy wierzch startym serem. Zawijamy w folię aluminiową tworząc stożki, tak żeby nie dotykała sera. Grillujemy 15-20 minut w dużej temperaturze.