Strona główna Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka

Mięsa, Drób, Indyk « poprzedni | następny »
Śliweczka - Przepis na: Faszerowana pierś z indyka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
Faszerowana pierś z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna rolada podawana na ciepło,jako danie obiadowe lub na zimno do kanapek.


trudność: średne
czas:

Faszerowana pierś z indyka - SKŁADNIKI:

  • 1 kg piersi z indyka
  • 40 dag łopatki
  • 6-8 śliwek suszonych (bez pestek )
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • olej
  • sól,pieprz

Faszerowana pierś z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Pierś indyczą umyć,osuszyć,rozciąć tak,aby powstał płat mięsa w kształcie prostokąta.Leciutko rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Oprószyć solą i pieprzem.Wstawić do lodówki.W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę,zmielić łopatkę i bułkę wcześniej namoczoną w mleku,śliwki przelać wrzątkiem.Mielone mięso z bułką połączyć z cebulą,doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać jajko i wyrobić na jednolitą masę.Na płacie mięsa z indyka rozsmarować farsz mięsny,położyć śliwki suszone,zwinąć w roladę.Obwiązać nicią.Roladę umieścić w brytfannie,podlać niewielką ilością wody i oleju.Piec w temperaturze 200*C około 1 godziny,często podlewając sosem powstałym z pieczenia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowana pierś z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Kotlety w migdałowej panierce Pasztet z królika  Kotleciki z fileta z kurczaka w cieście
Schab pod jarmużową pierzynką Kotleciki mielone z dynią i czerwoną cebulą Mięso z kurczaka z cukinią i grzybami
Mięso z kurczaka w majonezowej panierce Gulasz z suszonymi śliwkami i pomidorami Kotleciki mielone z ziołami prowansalskimi
Pałki z kurczaka z sosem Pierś z kurczaka z bazylią i musztardą Schabowe falbanki

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert online

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane