Strona główna Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka

Mięsa, Drób, Indyk « poprzedni | następny »
Śliweczka - Przepis na: Faszerowana pierś z indyka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
Faszerowana pierś z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna rolada podawana na ciepło,jako danie obiadowe lub na zimno do kanapek.


trudność: średne
czas:

Faszerowana pierś z indyka - SKŁADNIKI:

  • 1 kg piersi z indyka
  • 40 dag łopatki
  • 6-8 śliwek suszonych (bez pestek )
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • olej
  • sól,pieprz

Faszerowana pierś z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Pierś indyczą umyć,osuszyć,rozciąć tak,aby powstał płat mięsa w kształcie prostokąta.Leciutko rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Oprószyć solą i pieprzem.Wstawić do lodówki.W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę,zmielić łopatkę i bułkę wcześniej namoczoną w mleku,śliwki przelać wrzątkiem.Mielone mięso z bułką połączyć z cebulą,doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać jajko i wyrobić na jednolitą masę.Na płacie mięsa z indyka rozsmarować farsz mięsny,położyć śliwki suszone,zwinąć w roladę.Obwiązać nicią.Roladę umieścić w brytfannie,podlać niewielką ilością wody i oleju.Piec w temperaturze 200*C około 1 godziny,często podlewając sosem powstałym z pieczenia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowana pierś z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Golonka indycza z kapustą z szybkowaru Polędwiczki z kurczaka w sosie Naleśnikowy tort z mięsem i szpinakiem
Mini roladki z grillowaną dynią i serem Kotlety mielone z suszonymi pomidorami Dewolaj z musztardą miodową
Roladki schabowe nadziewane Kurczak z boczkiem, cebulą i teriyaki Pierś z kurczaka z pieczarkami w sosie pomidorowym
Pieczeń w chlebie schowana Pierś z kurczaka nadziewana sałatą i pomidorkami Szynka peklowana z szynkowara

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane