Strona główna Faszerowana pierś z indyka

Faszerowana pierś z indyka

Mięsa, Drób, Indyk « poprzedni | następny »
Śliweczka - Przepis na: Faszerowana pierś z indyka offline

Mistrz Kuchni
Przepisy: 133
Faszerowana pierś z indyka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 2

Pyszna rolada podawana na ciepło,jako danie obiadowe lub na zimno do kanapek.


trudność: średne
czas:

Faszerowana pierś z indyka - SKŁADNIKI:

  • 1 kg piersi z indyka
  • 40 dag łopatki
  • 6-8 śliwek suszonych (bez pestek )
  • 1 bułka namoczona w mleku
  • 1 jajko
  • 1 cebula
  • olej
  • sól,pieprz

Faszerowana pierś z indyka - PRZYGOTOWANIE:

Pierś indyczą umyć,osuszyć,rozciąć tak,aby powstał płat mięsa w kształcie prostokąta.Leciutko rozbić tłuczkiem do mięsa przez folię spożywczą.Oprószyć solą i pieprzem.Wstawić do lodówki.W tym czasie podsmażyć na oleju pokrojoną w drobną kosteczkę cebulę,zmielić łopatkę i bułkę wcześniej namoczoną w mleku,śliwki przelać wrzątkiem.Mielone mięso z bułką połączyć z cebulą,doprawić do smaku solą i pieprzem.Dodać jajko i wyrobić na jednolitą masę.Na płacie mięsa z indyka rozsmarować farsz mięsny,położyć śliwki suszone,zwinąć w roladę.Obwiązać nicią.Roladę umieścić w brytfannie,podlać niewielką ilością wody i oleju.Piec w temperaturze 200*C około 1 godziny,często podlewając sosem powstałym z pieczenia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowana pierś z indyka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Mięsa
Gulaszowe z indyka w lubczykowym sosie Polędwiczka z czosnkowym sosem i ziemniaczkami Schab w panierce z semoliną
Kotlety z mielonego z ryżem + sos grzybowy Żeberka duszone w kapuście Zapiekana kasza gryczana
Pieczeń z korniszonem i marchewką Pulpeciki z bazylią Dietetyczne roladki z marchewką i jarmużem
Karczek pieczony marynowany z pieprzem cytrynowym Pierś z kaczki w sosie figowo-śliwkowym Karczek pieczony w winie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

1 2
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane