Strona główna Faszerowana warzywami kaczka

Faszerowana warzywami kaczka

bernika - Przepis na: Faszerowana warzywami kaczka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowana warzywami kaczka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kaczka z warzywnym nadzieniem.


trudność: średne
czas:

Faszerowana warzywami kaczka - SKŁADNIKI:

Faszerowana warzywami kaczka - PRZYGOTOWANIE:

Kaczkę umyć, oczyść, natrzeć obficie solą i pieprzem, odstawić na noc do lodówki. Warzywa pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć wszystkie warzywa przez kilka minut. Dodać zioła, przyprawy i miód.Kaczkę nafaszeruj warzywami, otwór zepnij wykałaczkami i przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanki i piecz w rozgrzanym do 150°C piekarniku przez ok. 90 minut. W trakcie pieczenia odwracaj i polewaj wytworzonym sosem (gdy zabraknie to można podlać wodą). Przez ostatnie 15 minut pieczenia temperaturę podnosimy do 200°C tak, aby skórka się zarumieniła. Podałam ze smażoną kapustą z pieczarkami i kluskami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowana warzywami kaczka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Soczysta pierś kaczki Orientalna zupa z kaczki z tamaryndowcem Kaczka z owocami
Roladki z mozzarellą i papryką konserwową Sałatka z kaczką, malinami, pomarańczą i orzechami Szparagi z wędzoną kaczką i jajkiem poszetowym
Balotyna z kaczki Zawijas z piersi kurczaka pod pierzynką szpinakową Lekki wiosenny gulasz z kurczaka z kopytkami
Kaczusia na winie Smażona pierś z kaczki Kacze udka  z sosem jabłkowo-imbirowym

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

 
 Twoja ulubiona odmiana śliwek to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane