Strona główna Faszerowana warzywami kaczka

Faszerowana warzywami kaczka

bernika

Srebrny Ekspert
Przepisy: 817
zdjęcia: 1 z 5
Faszerowana warzywami kaczka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Kaczka z warzywnym nadzieniem.


trudność: średnie
czas:

Faszerowana warzywami kaczka - SKŁADNIKI:

Faszerowana warzywami kaczka - PRZYGOTOWANIE:

Kaczkę umyć, oczyść, natrzeć obficie solą i pieprzem, odstawić na noc do lodówki. Warzywa pokroić w małą kostkę. Na patelni rozgrzać olej i przesmażyć wszystkie warzywa przez kilka minut. Dodać zioła, przyprawy i miód.Kaczkę nafaszeruj warzywami, otwór zepnij wykałaczkami i przełóż do naczynia żaroodpornego lub brytfanki i piecz w rozgrzanym do 150°C piekarniku przez ok. 90 minut. W trakcie pieczenia odwracaj i polewaj wytworzonym sosem (gdy zabraknie to można podlać wodą). Przez ostatnie 15 minut pieczenia temperaturę podnosimy do 200°C tak, aby skórka się zarumieniła. Podałam ze smażoną kapustą z pieczarkami i kluskami.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowana warzywami kaczka  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kaczka
Kacze uda confit Kaczka nadziewana żurawiną i topinanburem Skrzydełka z kaczki
Kaczka pieczona z jabłkami i warzywami Pieczony kurczak z ziemniakami dla zabieganych Udka z kaczki duszone
Pierogi pieczone z kaczką i dipem żurawinowym Kaczka z karmelowo-winnym sosem Duszona kaczka w marchewce
Kaczka pieczona z jabłkami i pomarańczami Udka z kaczki musztardowe Udka z kaczki duszone

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę kuchni Ameryki Łacińskiej i wygraj cenne nagrody! Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez użytkownika kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20 cm Fiskars!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 
 Jakie karnawałowe słodkości lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane