luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Faszerowane jajeczka imbirowe

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 9

Małe co nieco - czyli jajeczko z farszem

Faszerowane jajeczka imbirowe

Składniki:

Faszerowane jajeczka imbirowe

 

  • na 2 osoby

 

  • 4 jajka
  • pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
  • łyżeczka natki pietruszki
  • spora szczypta imbiru ok 1/4 łyżeczki
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • szczypta pieprzu
  • szczypta cukru
  • bułka tarta do panierowania.
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajeczka imbirowe
Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać i przekroić na pół wzdłuż. Wyjąć żółtka, zmiąć je i wymieszać z przyprawami, po czym nadziać dołki białek tak odrobinę więcej, wcisnąć nadzieniem w bułkę tartą i smażyć chwilę na złoty kolor. Podawać z grzankami i kolorowym chrzanem (może być wasabi czy żurawinowy) sałatka lub oliwki wedle uznania.