luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Książka Kucharska: Sosy Łowicz w nowej odsłonie

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaś

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaśnym Łowicz

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaś

Składniki:

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaś

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajeczka w sosie słodko-kwaś
Jajka przekroić na pół, wyjąć żółtka. Żółtka utrzeć z serem jogurtem i solą do smaku. Masę przełożyć do szprycy i nałożyć ją do białek. Na dno naczynia nałożyć sos słodko kwaśny, na nim ułożyć faszerowane jajeczka i posypać szczypiorkiem i rzeżuchą . Podawać z pieczywem lub grzankami.