ewawul

ewawul

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 91]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Jajka faszerowane doskonałe na przekąske

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

  • 7 jajek
  • 3 kromki białego chleba
  • 20 dag drobno pokrojonej szynki
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • łyżka majonezu
  • łyżeczka musztardy
  • łyżeczka posiekanego tymianku
  • kilka gałązek tymianku do dekoracji
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka
Jajka wkładamy do zimnej wody, wsypujemy łyżeczkę soli i gotujemy 8 minut. Następnie wyjmujemy, studzimy i obieramy. Przekrawamy na pół.
2 Żółtka wyjmujemy, 4 wkładamy do miski, rozdrabniamy. Wsypujemy szynkę i zieleninę. Mieszamy z musztardą i majonezem. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Faszerujemy białka. 3. Chleb rozdrabniamy na okruszki, posypujemy jajka. Skrapiamy oliwą. Rozgrzewamy grill piekarnika i podpiekamy jajka, aż chleb się przyru-mieni. Tymianek myjemy, osuszamy i obrywamy listki.Następnie jajka łądnie wykładamy na talerz i dekorujemy