donia1219

donia1219

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 155]

Faszerowane jajka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Faszerowane pieczarkami jajka to idealny sposób na szybką i pyszną przystawkę. Eefekt końcowy jest przepyszny.

Faszerowane jajka

Składniki:

Faszerowane jajka

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka

1

faszerowane jajka
Nasze gotowe, ugotowane i obrane jajeczka.

Jajka gotujemy, a następnie dokładnie obieramy.

2.

faszerowane jajka
Nasze pozbawione zółtek gotowe do nakładania jajka.

Z jajek wydrążamy żółtka na nasz farsz, odkładamy je do wysokiego naczynia.

3.

faszerowane jajka
Starte, smażące się pieczari do farszu.

Pieczarki ścieram na tarce, a potem smażę na łyżce oleju do odparowania wody, na koniec solę.

4.

faszerowane jajka
Zółtka łączymy z pieczarkami i dokładnie razem mieszamy.

Do żółtek dorzucamy pieczarki i łyżkę majonezu, dosypujemy trochę pieprzu, wszystko razem dokładnie mieszamy.

5.

faszerowane jajka
do wydrążonych jajek nakładam farsz, gotowe.

W wydrążone jajka nakładam łyżeczkę farszu i podaję na stół, smacznego!


Tagi:

jajko jajka