katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Faszerowane jajka wg katarzyny

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Szynka i ser w jajku jako farsz smakują inaczej niż ser,szynka i jajko na kanapce.

Faszerowane jajka wg katarzyny

Składniki:

Faszerowane jajka wg katarzyny

 

  • jajka 3 sztuki
  • szynka 1-2 plaster
  • żółty ser 5 dag
  • majonez wg uznania
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • szczypiorek 1/3 pęczka

Sposób przygotowania:

Faszerowane jajka wg katarzyny
Jajka gotujemy na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek Wystudzone przekrawamy na pół i wyjmujemy żółtka. Ser ścieramy na tarce. Można na drobnych oczkach. Szczypiorek płuczemy, osączamy i drobno siekamy. Szynkę kroimy w małą kosteczkę. Żółtka drobno rozkruszamy i dodajemy do przygotowanych składników. Mieszamy z dodanym majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.