ona22

ona22

Starszy Kucharz
[Przepisów: 43]

Faszerowane kalarepki.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Doskonałe delikatne na lekki obiad

Faszerowane kalarepki.

Składniki:

Faszerowane kalarepki.

 

  • 4 kalarepki
  • 1 cebula
  • 4 marchewki
  • 2 pomidory
  • mała śmietana 18%
  • starty ser zółty ok pół paczki
  • olej

Sposób przygotowania:

Faszerowane kalarepki.
Z kalarepek odetnij wierzchy i wydrąż środek. Następnie obierz cebulę pokrój w kosteczkę,pomidory sparz i pokrój drobno,marchew obierz i zetrzyj na tarce o dużych oczkach.Wszystko razem usmaż na patelni pod koniec dodaj śmietanę i ser żółty wszystko razem wymieszaj.Gotowym farszem napełnij kalarepki-gotuj ok 20 minut aż zmiękną.