reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Faszerowane mielone

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Z tej porcji wyszły mi dwa duże z parówkami i trzy małe z ogórkami

Faszerowane mielone

Składniki:

Faszerowane mielone

 

  • 600g mięsa mielonego

 

 

 

  • cebula

 

 

 

  • olej do smażenia

 

  • sól i pieprz do smaku

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane mielone
Cebulę kroimy w drobną kostkę i rumienimy na złoto. Studzimy Ziemniaki gotujemy- studzimy i trzemy na tarce do warzyw na dużych oczkachMięso, jajka, czosnek przeciśnięty przez praskę, bułkę tartą i wystudzoną cebulkę wyrabiamy dokładnie. Doprawiamy solą i pieprzem. Dzielimy mięso na porcję. Teraz potrzebna nam będzie folia spożywcza- rozkładamy na niej mięso tworząc placuszek nakładamy parówkę lub ogórek i przy pomocy folii zwijamy tak jak cukierki. Przez chwilę wałkujemy i pozostawiamy do stężenia na około 15 minut. Mięso obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Smacznego:)