ginta

ginta

Kucharz
[Przepisów: 8]

Faszerowane naleśniki - zawijaniec

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

wyśmienity i niepowtarzalny smak

Faszerowane naleśniki - zawijaniec

Składniki:

Faszerowane naleśniki - zawijaniec

 

  • NALEŚNIKI
  • 20 dkg mąki
  • 2 szt jajka
  • 1 szklanka mleka
  • 1szkl wody mineralnej gazowanej
  • szczypta soli
  • FARSZ
  • 0,5 kg kiełbasy szynkowej drobiowej
  • 0,5 kg sera żółtego
  • 4 duże cebule
  • pieprz i sół do smaku
  • SOS
  • 2-3 ząbki czosnku
  • 3/4 jogurtu naturalnego
  • 2-3 łyżki majonezu
  • sól i pieprz do smaku

Sposób przygotowania:

Faszerowane naleśniki - zawijaniec
Składniki na naleśniki wymieszać i odstawić na 20 min. po tym czasie powtórnie wymieszać i piec. Farsz- pokroić kiełbasę w koteczkę a cebulę w piórka, na patelnię wlać odrobinę oleju następnie wszystko podpiec dodając sól i pieprz do smaku. Ser potrzeć na tarce. Na upieczone naleśniki układamy 2-3 łyżki farszu posypując go startym serem i zawijamy. Następnie wlewamy olej na patelnię i pieczemy zawinięte naleśniki z dwóch stron aż się zarumienią. Sos – wszystkie składniki mieszamy blenderem i polewamy upieczone naleśniki. Pychota!