Strona główna Faszerowane ogórki

Faszerowane ogórki

Dla dzieci « poprzedni | następny »
MARIA66 - Przepis na: Faszerowane ogórki offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 509
Faszerowane ogórki
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Faszerowane ogórki z serem w połączeniu z pesto i suszonymi pomidorami naprawdę warto spróbować.


trudność: łatwe
czas:

Faszerowane ogórki - SKŁADNIKI:

  • 4 ogórki świeże
  • 200 g twarożku
  • 4 pomidory suszone ( z zalewy )
  • 2 łyżeczki pesto zielonego
  • 2 ząbki czosnku
  • sol, pieprz. świeży szczypiorek

Faszerowane ogórki - PRZYGOTOWANIE:

Ogórki myjemy i cienko obieramy. Przekroić wzdłuż i wydrążyć pestki.Następnie wydrążyć delikatnie miąższ z ogórka.Pestki wyrzucić a miąższ ogórkowy pokroić w kostkę.Do twarożku dodać kostki ogórka,pokrojone w paseczki pomidory suszone, pesto i czosnek( drobne posiekany), wszystko dokładnie połączyć , przyprawić solą i pieprzem.Gotowym farszem faszerujemy łódki ogórkowe i dekorujemy szczypiorkiem. Smacznego.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane ogórki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dla dzieci
Kotlety z tofu i indykiem Konfitura z aronii i śliwek Babeczki - muffiny serowe z rodzynkami
Placuszki z twarogu Ciasteczka a`la palmiery Palmiery takie małe a takie pyszne
Domowy deser jogurtowy z brzoskwiniami i bananami Brzoskwiniowo-dyniowy deserek dla maluchów Jogurt z karmelizowanymi jabłkami
Ciastka jeżyki wg Jagi Lody domowe na ciepło Naleśniki o smaku migdałowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert online

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane