malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faszerowane ogórki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Idealna zakąska, prawie na jeden kęs. Bardzo smakuje gościom, idealna jako dodatek do mięs albo samodzielna przystawka.

Faszerowane ogórki

Składniki:

Faszerowane ogórki

 

  • 2 ogórki zielone,
  • 1 udko z kurczaka,
  • 1/2 wędzonej makreli,
  • 2 ugotowane żółtka jaj,
  • 2 ząbki czosnku,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • łyżeczka majonezu,
  • szczypta soli i pieprzu,
  • 4 rzodkiewki.

Sposób przygotowania:

Faszerowane ogórki
Z udka zdejmujemy mięso i kroimy w kostkę, solimy, smażymy na miękko. Z makreli wyjmujemy ości i rozgniatamy widelcem razem z żółtkami, dodajemy do mięsa, rzodkiewki kroimy w kostkę dodajemy do reszty. Czosnek rozgniatamy przez praskę mieszamy z majonezem i jogurtem, solimy masę, pieprzymy i mieszamy. Ogórek należy przekroić wzdłuż i wydrążyć środek, faszerujemy ogórek farszem i kroimy na małe części, wstawiamy do lodówki.