Strona główna Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

kasnaj - Przepis na: Faszerowane papryki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane papryki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Papryki czerwone, faszerowane mięsem mielonym z selerem i pietruszką.


trudność: średne
czas:

Faszerowane papryki - SKŁADNIKI:

  • 3 szt dużych papryk czerwonych
  • 500g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szt selera
  • 1 szt pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka słodka

Faszerowane papryki - PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od papryki , odcinamy górną część i czyścimy środek papryki . Mięso mielone przekładamy do większego naczynia . Seler i pietruszkę obieramy i zdzieramy na tarce z dużymi oczkami dodając do mięsa mielonego . Farsz obficie posypujemy słodką papryką, przyprawą do gyrosa oraz solą i pieprzem do smaku . Farsz dokładnie mieszamy i nadziewamy nim nasze papryki. Tak przygotowane papryki wstawiamy do piekarnika na 50min temp. 180C. Jako dodatek do papryki polecam woreczek kaszy jęczmiennej . Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane papryki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Pierogi z kiszoną kapustą Kurczak curry z makaronem Pęczak ze szpinakiem
Jajecznica z kurkami Klopsiki z makaronem porem i pomidorami Placki ziemniaczane z mięsem i pieczarkami
Racuszki dyniowo jabłkowe Zrazy mielone w sosie cebulowym Knedle z truskawkami
Naleśnikowe ziołowe miseczki z chilli con carne Naleśniki z nagietkiem i pokrzywą Naleśniki na słodko z owocami

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

 
 Czy przygotowujecie słodkości na Halloween?

głosuj
 

Ostatnio komentowane