Strona główna Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

kasnaj - Przepis na: Faszerowane papryki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane papryki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Papryki czerwone, faszerowane mięsem mielonym z selerem i pietruszką.


trudność: średne
czas:

Faszerowane papryki - SKŁADNIKI:

  • 3 szt dużych papryk czerwonych
  • 500g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szt selera
  • 1 szt pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka słodka

Faszerowane papryki - PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od papryki , odcinamy górną część i czyścimy środek papryki . Mięso mielone przekładamy do większego naczynia . Seler i pietruszkę obieramy i zdzieramy na tarce z dużymi oczkami dodając do mięsa mielonego . Farsz obficie posypujemy słodką papryką, przyprawą do gyrosa oraz solą i pieprzem do smaku . Farsz dokładnie mieszamy i nadziewamy nim nasze papryki. Tak przygotowane papryki wstawiamy do piekarnika na 50min temp. 180C. Jako dodatek do papryki polecam woreczek kaszy jęczmiennej . Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane papryki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Kotlety w migdałowej panierce Amerykańskie naleśniki z sosem czekoladowym Placki cukiniowo-ziemniaczne
Risotto pełne jesieni Krokiety z mięsem i warzywami Dyniowe pankejki
Kotlety z jajek Makaron z kurczakiem, szpinakiem i pieczarkami Gołąbki w panierce
Kalafior pod beszamelem Knedle ze śliwkami Makaron z kurczakiem i dynią

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert offline

 

Sonda

Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

 
 Które mięso najczęściej gości na Twoim stole?

głosuj
 

Ostatnio komentowane