Strona główna Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

kasnaj - Przepis na: Faszerowane papryki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane papryki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Papryki czerwone, faszerowane mięsem mielonym z selerem i pietruszką.


trudność: średne
czas:

Faszerowane papryki - SKŁADNIKI:

  • 3 szt dużych papryk czerwonych
  • 500g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szt selera
  • 1 szt pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka słodka

Faszerowane papryki - PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od papryki , odcinamy górną część i czyścimy środek papryki . Mięso mielone przekładamy do większego naczynia . Seler i pietruszkę obieramy i zdzieramy na tarce z dużymi oczkami dodając do mięsa mielonego . Farsz obficie posypujemy słodką papryką, przyprawą do gyrosa oraz solą i pieprzem do smaku . Farsz dokładnie mieszamy i nadziewamy nim nasze papryki. Tak przygotowane papryki wstawiamy do piekarnika na 50min temp. 180C. Jako dodatek do papryki polecam woreczek kaszy jęczmiennej . Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane papryki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Cukiniowe leczo z klopsikami Kurczak z ananasem i ryżem Kurczak z cukinią i pomidorkami koktajlowymi
Łazanki z boczkiem i kiełbasą Naleśniki ze śmietaną i owocami Knedle z jabłkami w orzechowej panierce
Sznycle z indyka w sosie serowo-porowym Placuszki z jabłkami i cynamonem Gulasz warzywny z wędliną
Kurczak curry z ryżem i kolorowymi warzywami Papryka faszerowana z sosem pomidorowym Łopatka pieczona z warzywami

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane