Strona główna Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

kasnaj - Przepis na: Faszerowane papryki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane papryki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Papryki czerwone, faszerowane mięsem mielonym z selerem i pietruszką.


trudność: średne
czas:

Faszerowane papryki - SKŁADNIKI:

  • 3 szt dużych papryk czerwonych
  • 500g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szt selera
  • 1 szt pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka słodka

Faszerowane papryki - PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od papryki , odcinamy górną część i czyścimy środek papryki . Mięso mielone przekładamy do większego naczynia . Seler i pietruszkę obieramy i zdzieramy na tarce z dużymi oczkami dodając do mięsa mielonego . Farsz obficie posypujemy słodką papryką, przyprawą do gyrosa oraz solą i pieprzem do smaku . Farsz dokładnie mieszamy i nadziewamy nim nasze papryki. Tak przygotowane papryki wstawiamy do piekarnika na 50min temp. 180C. Jako dodatek do papryki polecam woreczek kaszy jęczmiennej . Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane papryki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Jarski pasztet z dynią Kurczak w sosie brokułowym podany z ryżem Pyszna karpatka Eli
Placuszki z twarogu Conchiglioni z łopatką pod beszamelem Makaronowe muszle zapiekane w sosie pomidorowym
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym Kotleciki drobiowe z czerwoną soczewicą Kurczak w sosie curry z pieczonymi paprykami
Pierogi z twarogiem i ziemniakami Kotlety parówkowo jajeczne Naleśniki o smaku migdałowym

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem! Konkurs - Kuchnia polska - folkowo i ze smakiem!

    Kuchnia polska nie ma sobie równych. Rozgrzewający kapuśniak, pierogi czy tradycyjny schabowy to smaki, które kocha każdy Polak. Jakie jest Wasze spojrzenie na kuchnię polską? Pochwalcie się sprawdzonymi recepturami. Do wygrania zaproszenia do restauracji Folk Gospoda!

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Z dyni najczęściej przyrządzam:

 
 Z dyni najczęściej przyrządzam:

głosuj
 

Ostatnio komentowane