kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 189]

Faszerowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Papryki czerwone, faszerowane mięsem mielonym z selerem i pietruszką.

Faszerowane papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane papryki

  • 3 szt dużych papryk czerwonych
  • 500g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szt selera
  • 1 szt pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka słodka

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki
Zaczynamy od papryki , odcinamy górną część i czyścimy środek papryki . Mięso mielone przekładamy do większego naczynia . Seler i pietruszkę obieramy i zdzieramy na tarce z dużymi oczkami dodając do mięsa mielonego . Farsz obficie posypujemy słodką papryką, przyprawą do gyrosa oraz solą i pieprzem do smaku . Farsz dokładnie mieszamy i nadziewamy nim nasze papryki. Tak przygotowane papryki wstawiamy do piekarnika na 50min temp. 180C. Jako dodatek do papryki polecam woreczek kaszy jęczmiennej .Smacznego
Faszerowane papryki
Wszystkie składniki niezbędne do przygotowania papryk .
Faszerowane papryki
Umyte i odcięte górne części naszych papryk .
Faszerowane papryki
Gotowy farsz z mielonego selera oraz pietruszki z przyprawami .
Faszerowane papryki
Faszerowane papryczki gotowe do upieczenia .

Zobacz film: Jak przechowywać mięso