Strona główna Faszerowane papryki

Faszerowane papryki

kasnaj - Przepis na: Faszerowane papryki offline

Arcymistrz Kuchni
Przepisy: 175
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane papryki
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 1

Papryki czerwone, faszerowane mięsem mielonym z selerem i pietruszką.


trudność: średne
czas:

Faszerowane papryki - SKŁADNIKI:

  • 3 szt dużych papryk czerwonych
  • 500g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szt selera
  • 1 szt pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka słodka

Faszerowane papryki - PRZYGOTOWANIE:

Zaczynamy od papryki , odcinamy górną część i czyścimy środek papryki . Mięso mielone przekładamy do większego naczynia . Seler i pietruszkę obieramy i zdzieramy na tarce z dużymi oczkami dodając do mięsa mielonego . Farsz obficie posypujemy słodką papryką, przyprawą do gyrosa oraz solą i pieprzem do smaku . Farsz dokładnie mieszamy i nadziewamy nim nasze papryki. Tak przygotowane papryki wstawiamy do piekarnika na 50min temp. 180C. Jako dodatek do papryki polecam woreczek kaszy jęczmiennej . Smacznego


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane papryki  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Dania
Pasztet z cukinii z papryką Bigos z prawdziwkami Lasagne z grillowanymi warzywami
Kąski kurczaka w słodko-kwaśno-ostrym sosie Śliwkowo-paprykowe pałki z kaszą gryczaną Zapiekanka z mięsa mielonego i ziemniaków
Makaron  z brokułami i łososiem Placki z kaszy gryczanej Leniwe kluski serowe
Ryżowa przekąska na ciepło Piersi w delikatnym sosie z kanią Makaron z borowikami i dynią

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Cały naród suszy jabłka Konkurs - Cały naród suszy jabłka

    Zapraszamy do konkursu! Pokażcie, jak kreatywnie wykorzystać suszone jabłka w przepisach kulinarnych. Do wygrania nowoczesne suszarki do owoców i grzybów oraz komplety gadżetów od firmy MPM.

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Jakie grzyby lubisz najbardziej?

 
 Jakie grzyby lubisz najbardziej?

głosuj
 

Ostatnio komentowane