kasnaj

kasnaj

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Faszerowane papryki

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Papryki czerwone, faszerowane mięsem mielonym z selerem i pietruszką.

Faszerowane papryki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane papryki

  • 3 szt dużych papryk czerwonych
  • 500g mielonego mięsa drobiowego
  • 1 szt selera
  • 1 szt pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • przyprawa do gyrosa
  • papryka słodka

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki

Zaczynamy od papryki , odcinamy górną część i czyścimy środek papryki . Mięso mielone przekładamy do większego naczynia . Seler i pietruszkę obieramy i zdzieramy na tarce z dużymi oczkami dodając do mięsa mielonego . Farsz obficie posypujemy słodką papryką, przyprawą do gyrosa oraz solą i pieprzem do smaku . Farsz dokładnie mieszamy i nadziewamy nim nasze papryki. Tak przygotowane papryki wstawiamy do piekarnika na 50min temp. 180C. Jako dodatek do papryki polecam woreczek kaszy jęczmiennej . Smacznego

Redakcja poleca: