Gosia85

Gosia85

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 88]

Faszerowane papryki Matiego

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczne danie ugotowane i wymyślone przez mojego Chłopaka :) Było pysznie!!!

Faszerowane papryki Matiego Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Faszerowane papryki Matiego

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane papryki Matiego
PRZYGOTOWANIE: Kaszę ugotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Papryki umyć, osuszyć, odkroić "czapeczki" i oczyścić z pestek i białych błon. Na rozgrzanym oleju zeszklić cebulę, dodać mięso przyprawione solą i pieprzem. Całość obsmażyć, następnie chwilę dusić. Dodać pomidory z puszki, czosnek i gotować, aż odparuje woda, a sos zgęstnieje. Do sosu dodać ugotowaną kaszę oraz przyprawy. Całość wymieszać. Tak przygotowanym farszem napełnić papryki i pospać na wierzchu żółtym serem. Zapiekać ok 20-25 minut w 180 stopniach. Smacznego.
Faszerowane papryki Matiego
Na patelni przygotowujemy farsz z mięsa mielonego, kaszy gryczanej oraz pomidorów z puszki
Faszerowane papryki Matiego
Papryki myjemy, osuszamy i odcinamy czapeczki. Czyścimy z pestek i błon.
Faszerowane papryki Matiego
Przygotwany farsz umieszaczamy w paprykach, posypujemy serem i zapiekamy.