mycha

mycha

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2142]

Faszerowane parówki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie parówki smakują bardzo ciekawie i zupełnie inaczej.

Faszerowane parówki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane parówki

 

  • 7 parówek
  • 100 gram żółtego sera
  • 1 ogórek konserwowy
  • 1 cebulka
  • 1/2 szkl. ketchupu

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane parówki
Parówki naciąć wzdłuż, robiąc dość spore miejsce na farsz. Cebulkę i ogórek drobno posiekać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach lub pokroić w małą kostkę. Wymieszać wszystko i dodać pół szklanki ketchupu. Powstałym farszem napełnić zagłębienia w parówkach. Na blachę wyłożyć folię aluminiową i ułożyć parówki obok siebie. Zapiec w rozgrzanym piekarniku, w temp. 200 stopni przez około 10 minut.
Faszerowane parówki
Etap 1
Faszerowane parówki
Etap 2
Faszerowane parówki
Etap 3
Faszerowane parówki
Etap 4

Tagi:

sery ser