paulina57

paulina57

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1001]

Faszerowane pieczarki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pieczarki faszerowane czerwona papryką wymieszaną z natką pietruszki i serkiem. Pieczone pod plastrami żółtego serka.

Faszerowane pieczarki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane pieczarki

 

  • pieczarki 20 sztuk
  • papryka czerwona 1 sztuka
  • serek Almette 1 sztuka
  • natka pietruszki posiekana 3 łyżki
  • sól do smaku
  • ser żółty plastry 8 sztuk

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki
Od pieczarek odcinamy ogonki , kapelusze czyścimy. Kapelusze pieczarek układamy na blaszce, oprószyć je solą i pieprzem. Do serka Almatte dodać drobno pokrojoną paprykę i drobno posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać . W każdą pieczarkę wkładać otrzymaną masę. Przykryć farsz kawałkami żółtego serka. Piekarnik nagrzać na 200 stopni wstawić pieczarki, piec około 25 minut aż pieczarki się upieką i ser żółty rozpuści.
Faszerowane pieczarki
Do serka Almatte dodać drobno pokrojoną paprykę i drobno posiekaną natkę pietruszki, całość wymieszać
Faszerowane pieczarki
Od pieczarek odcinamy ogonki , kapelusze czyścimy. Kapelusze pieczarek układamy na blaszce, oprószyć je solą i pieprzem.
Faszerowane pieczarki
W każdą pieczarkę wkładać otrzymaną masę.
Faszerowane pieczarki
Przykryć farsz kawałkami żółtego serka.