Roxxa

Roxxa

Szef Kuchni
[Przepisów: 42]

Faszerowane pieczarki na ostro

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ostre faszerowane pieczarki

Faszerowane pieczarki na ostro Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane pieczarki na ostro

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pieczarki na ostro
Jajko gotujemy na twardo i studzimy. Pieczarki myjemy, obieramy, odcinamy nóżki i odstawiamy do naczynia żaroodpornego. Cebulę obieramy i siekamy w drobną kosteczkę. Paprykę i nóżki pieczarek siekamy. Na patelnie wlewamy nieco oleju, przesmażamy cebulkę i dodajemy paprykę i nóżki pieczarek. Smażymy z 5 minut. Ostudzone jajko kroimy, przekładamy do miseczki i rozgniatamy widelcem. Przelewamy do nich zawartość patelni, łącznie z olejem. Dodajemy posiekaną rzodkiewkę. Dodajemy sporo soli, pieprzu i chilli, gdyż pieczarki wyciągną część przypraw więc smak będzie delikatniejszy.Wszystko dokładnie mieszamy. Im więcej dodamy chilli i pieprzu tym pieczarki będą ostrzejsze. Masą napełniamy pieczarki, na wierzch nakładamy kawałki żółtego sera i zapiekamy w piekarniku w temp 180 ok 20 minut.
Faszerowane pieczarki na ostro
Nóżki pieczarek, cebulę i 1/3 czerwonej papryki dokładnie siekamy i smażymy na oleju.
Faszerowane pieczarki na ostro
Jajko na twardo rozgniatamy widelcem, dodajemy warzywka z patelni, rzodkiewkę, przyprawy i dokładnie mieszamy.