edyta1253

edyta1253

Kucharz
[Przepisów: 14]

faszerowane pieczarki z sosem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczna potrawa.Polecam dla wegetarian.

faszerowane pieczarki z sosem

Składniki:

faszerowane pieczarki z sosem

 

 

Sposób przygotowania:

faszerowane pieczarki z sosem
Gotować ryż 20 minut w jednej szklance osolonej wody.Oczyścić i umyć pieczarki,trzonki posiekać.Pokroić cukinie w kostkę,marchew w plastry.Obgotować warzywa 3 minuty w rosole,osączyć(rosół przelać do drugiego naczynia)Zmieszać ryż z posiekanymi pieczarkami,2/3 warzyw,śmietaną i utartym serem żółtym,doprawić solą,pieprzem i curry.Napełnić grzyby farszem,umieścić z resztą warzyw w żaroodpornej formie.Wlać szklankę rosołu,piec 25 minut w temp.200 stopni.Rozgrzać tłuszcz,zasmażyć mąkę.Wlać mleko i resztę rosołu,gotować 5 minut.Dodać posiekaną zieleninę.Wyjąć pieczarki i warzywa na talerze.Sos podawać osobno.