Natala1210

Natala1210

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 770]

Faszerowane poduszeczki francuskie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Smakują również na zimno!

Faszerowane poduszeczki francuskie

Składniki:

Faszerowane poduszeczki francuskie

 

  • 1op.mrożonego ciasta francuskiego,
  • 40dag.karkówki,
  • 30dag.pieczarek,
  • 1 cebula,
  • 15dag.tartego sera żółtego,
  • kukurydza z puszki,
  • sól i pieprz,
  • 1żółtko,
  • tłuszcz do smażenia

Sposób przygotowania:

Faszerowane poduszeczki francuskie
Karkówkę,pieczarki i cebulę kroimy w mała kostkę,wszystkie składniki smażymy tak długo,aż będą miękkie,dodajemy osączoną kukurydzę,sól i pieprz i jeszcze wszystko chwilę smażymy.Ciasto francuski rozmrażamy i dość cienko rozwałkowujemy.Wykrawamy kwadraty (Boki ok.6-7cm),na połowę kwadratów nakładamy porcję farszu i posypujemy serem,przykrywamy drugim kwadratem,a boki zlepiamy,nakłuwamy widelcem i smarujemy roztrzepanym żółtkiem.Pieczemy ok.15min.w 200"C.Podajemy z sosem tzatziki.

Tagi:

sery ciasto ser