Marta1986

Marta1986

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 711]

Książka Kucharska: Faszerowane warzywa

Faszerowane pomidory

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Smaczne, proste i tanie danie - faszerowane pomidorki.

Faszerowane pomidory Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Faszerowane pomidory

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane pomidory
Pomidory umyć.Odciąć wierzchołki i łyżką wybrać miąższ. Wydrążone pomidory i odcięte wierzchołki oprószyć solą oraz pieprzem.Miąższ z pomidorów drobno posiekać. Kromki chleba pokroić w kosteczkę(grzanki).Troszkę sera położyć na spód wydrążonych pomidorów.Na oliwie podsmażyć grzanki,dodać miąższ z pomidorów i wymieszać, chwilkę podsmażyć.Nadziać miąższem pomidory.Na wierzch ułożyć ser i posypać koperkiem.Zapiec.Zakropkować majonezem:-) i udekorować szczypiorkiem.
Faszerowane pomidory
Etap 1
Faszerowane pomidory
Etap 2

Tagi:

sery chleb ser