aneta8185

aneta8185

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 517]

Faszerowane roladki

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Polecam faszerowane roladki z szynki jak i sera żółtego. Delikatnie zwinięte ruloniki z wyrazistym czosnkowym nadzieniem w środku.

Faszerowane roladki Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane roladki

 

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane roladki
Jajka gotujemy na twardo. W międzyczasie myjemy kawałek pora i kroimy bardzo drobno. Wrzucamy do miseczki. Ogórki obieramy ze skórki i kroimy w bardzo drobną kostkę. Ząbek czosnku obieramy i przeciskamy przez praskę. Dorzucamy do pora. Ugotowane i ostudzone jajka obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce na dużych oczkach. Dorzucamy do miseczki, dodajemy majonez, sól i pieprz. Całość dokładnie mieszamy. Gotowy farsz nakładamy na plastry szynki i sera i delikatnie zwijamy w ruloniki.Tak przygotowane roladki idealnie nadają się jako przekąska na przyjęciu.
Faszerowane roladki
Bardzo drobno kroimy por i dajemy do miseczki, dorzucamy pokrojone w kosteczkę ogórki i przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
Faszerowane roladki
Ugotowane i ostudzone jajka obieramy ze skorupki i ścieramy na tarce na dużych oczkach, dorzucamy do miseczki.
Faszerowane roladki
Dodajemy majonez, sól i pieprz, całość dokładnie mieszamy.
Faszerowane roladki
Gotowy farsz nakładamy na plastry szynki i sera i delikatnie zwijamy w ruloniki.