reanja

reanja

Złoty Ekspert
[Przepisów: 671]

Faszerowane roladki z kurczaka

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Uwielbiam rolady za ich różnorodność i możliwości wykorzystania tego co akurat mamy pod ręką

Faszerowane roladki z kurczaka

Składniki:

Faszerowane roladki z kurczaka

 

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • kapusta pekińska
  • marchewka
  • 200 g pieczarek
  • zielona cebulka
  • łyżka majonezu
  • sól, pieprz
  • musztarda

Sposób przygotowania:

Faszerowane roladki z kurczaka
Farsz: Z kapusty możemy wykorzystać tą część od głąba, cieniutko poszatkowane 2 łyżki. Marchewkę ścieramy na tarce, a cebulkę drobno szatkujemy. Pieczarki kroimy w plastry i obsmażamy. Do kapusty dodajemy marchewkę z zieloną cebulką i gorące pieczarki - mieszamy i na chwilkę odstawiamy. Dodajemy łyżkę majonezu, sól i dość mocno przyprawiamy pieprzem. Piersi kurczaka rozbijamy cieniutko, ale tak żeby nie porozrywać mięsa. Każdy kawałek smarujemy musztardą. Nakładamy farsz, zwijamy i spinamy szpilkami. Mięso oprószamy mąką i smażymy na gorącym oleju, ale na bardzo małym ogniu. Mięso musi nam dojść w środku.