Strona główna Faszerowane Skrzydełka

Faszerowane Skrzydełka

evita0007 - autor przepisu Faszerowane Skrzydełka offline

Srebrny Ekspert
Przepisy: 412
  •  
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane Skrzydełka
oceń:  
ocena: 5/5
głosów: 3

Pyszniutkie skrzydełka z lekko ostrym farszem ,mniam,mniam :-)


trudność: średne
czas:

Faszerowane Skrzydełka - SKŁADNIKI:

  • 6 sztuk skrzydełka z kurczaka
  • 1 papryczka chili
  • 1 cebula
  • 1 łyżka sos sojowy-ciemny
  • 1 pierś z kurczaka pojedyncza (zmielona)
  • 1 garść nać piertuszki (posiekana)
  • 1 ząbek czosnek
  • papryka słodka czerwona (wg.uznania)
  • przyprawa do kurczaka złocista(wg.uznania)
  • oliwa
  • Ponadto:
  • Ostry nożyk !!! ;)

Faszerowane Skrzydełka - PRZYGOTOWANIE:

Skrzydełka myjemy -osuszamy ręcznikiem papierowym. Następnie je trybujemy ( u mnie to były wszystkie kości aż do lotki) Ja robiłam to pierwszy raz i zajeło mi to aż 39 minut z zegarkiem na ręku hihi ^^ Papryczkę myjemy i usuwamy nasionka ,cebule i czosnek obieramy. Wszystko kroimy dość drobno. Na patelnię wrzucamy pokrojone warzywa z posiekaną pietruszką (lekko solimy i pieprzymy) i podsmażamy do miękkości -mieszając.Do miski wkładamy zmielone mięso z piersi kurczaka dodajemy warzywa,doprawiamy i mieszamy. Następnie tym farszem nadziewamy nasze skrzydełka.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą i układamy skrzydełka,posypując je przyprawą do kurczaka i papryką słodką.Pieczemy 60 minut.Pierwsze 30 pod przykryciem następnie odkrywamy,przekładamy na drugą półkę od góry i pieknie podpiekamy następne 30 minut,w miedzyczasie przekręcając . I gotowe. SMACZNEGO . . . .



Komentarze do Faszerowane Skrzydełka (strona 1 z 1)  
Netka

Netka
offline

2011-08-11 10:50
Swietne te skrzydelka Ewa,musze koniecznie wyprobowac w najblizszej przyszlosci:)
Skomentuj
Oceń:
0
evita0007

evita0007
offline

2011-08-11 22:14
Netka napisał(a):

Swietne te skrzydelka Ewa,musze koniecznie wyprobowac w najblizszej przyszlosci:)

Jasne próbuj ,może trybowanie tobie szybciej pójdzie bo mnie ,niestety bardzo wolno :( ale smaczne było :) Warto hihi :)
Skomentuj
Oceń:
0
robertjankopp

robertjankopp
offline

2011-08-16 15:11
Pracochłonne ale pyszniutkie Ewuniu.
Skomentuj
Oceń:
0
gusia1000

gusia1000
offline

2012-10-30 17:12
Rarytas dla mięsożerców.
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Grillowany kurczak po tajsku Gulasz drobiowy w sosie pomidorowym Filet z kurczaka nadziany suszonymi pomidorami
Kurczak po węgiersku Cebulowy filet z kurczaka Filet nadziewany fetą i pomidorem
Makaron chiński z kurczakiem i warzywami Faszerowany kurczak Roladki z orzechami i natką pietruszki
Roladki z chińskim farszem Kurczak z serkiem mascarpone Polędwiczki drobiowe z orzechami laskowymi
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane