Strona główna Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

lalunia - autor przepisu Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1047
  • Wyślij znajomemu
Zgłoś nadużycie 
zdjęcia: 1 z 5 Strzałka
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nie ma to jak własnoręcznie przyrządzony obiad .


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 7

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • udka z kurczaka 7 sztuk
  • pieczarki 300 gram
  • ser gouda starty 150 gram
  • czosnek sprasowany 4 ząbki
  • sól prowansalska ( młynek)
  • pieprz biały
  • papryka mielona
  • bułka tarta 2 łyżki
  • szczypta chili
  • margaryna 100 gram

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

1. Udka filetujemy , wyjmujemy kość. 2 . Smażymy pieczarki , pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek sól pieprz. 3. Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser . 4. Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego. 5. Wyrabiamy farsz , dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka. 6. Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli , zalewamy wodą tak 200 ml. 7.Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach ( spłynie podczas pieczenia). 8 Pieczemy w 200 stopniach podlewając udka sosem który nam powstanie w trakcie pieczenia. 9. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę aby nam się równomiernie upiekły . 10. Podajemy z ziemniakami .



Komentarze do Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Filet z kurczaka nadziany suszonymi pomidorami Kurczak po węgiersku Cebulowy filet z kurczaka
Filet nadziewany fetą i pomidorem Makaron chiński z kurczakiem i warzywami Faszerowany kurczak
Roladki z orzechami i natką pietruszki Roladki z chińskim farszem Kurczak z serkiem mascarpone
Polędwiczki drobiowe z orzechami laskowymi Roladki śródziemnomorskie Miodowo-musztardowa sałatka z grillowaną piersią
Dziś moderatorami są
zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert online

 
Konkursy
  • Konkurs - Wiosenne smaki Konkurs - Wiosenne smaki

    Przygotuj smaczne, kolorowe i lekkie wiosenne danie i wygraj kartę upominkową o wartości 50zł. Nagradzamy aż 10 osób! Konkurs uwzględnia przepisy publikowane na Waszych blogach. Zapraszamy do zapoznania się z zasadami konkursu.

  • Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne Konkurs Znam Wielkanocne Wydanie Specjalne

    Weź udział w konkursie. Odpowiedz na kilka prostych pytań związanych z Wielkanocnym Wydaniem Specjalnym 2014 i wygraj książkę Smaczna Polska autorstwa Magdy Gessler. Nagradzamy aż 10 osób!

1 2 3 4
 
 
 
Sonda
Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

 
 Moją ulubioną potrawą wielkanocną jest...

głosuj
 
Ostatnio komentowane