Strona główna Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami

lalunia offline

Złoty Ekspert
Przepisy: 1197
zdjęcia: 1 z 5
Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Nie ma to jak własnoręcznie przyrządzony obiad .


trudność: łatwe
czas:
ilość porcji: 7

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami - SKŁADNIKI:

  • udka z kurczaka 7 sztuk
  • ser gouda starty 150 gram
  • sól prowansalska ( młynek)
  • szczypta chili

Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami - PRZYGOTOWANIE:

1. Udka filetujemy , wyjmujemy kość. 2 . Smażymy pieczarki , pokrojone drobno i dodajemy do nich sprasowany czosnek sól pieprz. 3. Do mięsa mielonego dodajemy ostudzone pieczarki i ser . 4. Namaczamy bułkę tartą w 4 łyżkach wody i dodajemy do mięsa mielonego. 5. Wyrabiamy farsz , dodajemy szczyptę chili i nadziewamy udka z kurczaka. 6. Udka wkładamy do formy prostokątnej posypujemy czerwoną papryką mieloną słodką i odrobiną soli , zalewamy wodą tak 200 ml. 7.Margarynę kroimy w plasterki i kładziemy na udkach ( spłynie podczas pieczenia). 8 Pieczemy w 200 stopniach podlewając udka sosem który nam powstanie w trakcie pieczenia. 9. Udka po godzinie obracamy na drugą stronę aby nam się równomiernie upiekły . 10. Podajemy z ziemniakami .


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Faszerowane udka z mięsem mielonym i pieczarkami  
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Kurczak
Makaron z kurczakiem w sosie dyniowym Kolorowy kurczak Filet w sosie kminkowym
Piersi z kurczaka w cieście czosnkowym na ostro Kurczak z estragonową salsą verde Słodko-ostre skrzydełka
Roladki drobiowe z serem i szpinakiem Pałki z boczkiem w sosie Pizza meksykańska z kurczakiem
Pałki w sosie z opieniek Pasztet grzybowy Placuszki z kurczaka i dyni

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Przekąski z charakterem Konkurs - Przekąski z charakterem

    Niewielkie i słodkie, kuszące i słone lub niebanalne z dodatkiem pikanterii - przekąski! Choć nie grzeszą swym rozmiarem, charakteru odmówić im nie można. Które z nich podjadacie najczęściej? Zapraszamy do konkursu! Do wygrania książki Agnieszki Maciąg!

  • Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce! Konkurs - Twój przepis na świąteczne mięso w Przyjaciółce!

    Jesteś mistrzem w pieczeniu świątecznych mięs? Mięsa faszerowane, domowe wędliny i pasztety to od zawsze Twoja mocna strona? Jeśli tak, zapraszamy do konkursu! Do wygrania publikacja Twojego przepisu w magazynie Przyjaciółka oraz dodatkowe wirtuale!

1 2 3
 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Złoty Ekspert offline

 

Sonda

Co najczęściej jesz na śniadanie?

 
 Co najczęściej jesz na śniadanie?

głosuj
 

Ostatnio komentowane