mkowalski

mkowalski

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 286]

Faszerowane ziemniaki z fasolą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Znakomite faszerowane ziemniaki-idealna przystawka.

Faszerowane ziemniaki z fasolą

Składniki:

Faszerowane ziemniaki z fasolą

 

Sposób przygotowania:

Faszerowane ziemniaki z fasolą
Na początku ziemniaki dokładnie myjemy a następnie zawijamy w folię. Pieczemy w piekarniku przez około 50 minut. Następnie robimy farsz- czerwoną paprykę, jajka, pomidory oraz kiszonego ogórka kroimy. Fasolę osączamy z zalewy. Mieszamy razem wszystkie składniki. Przyprawiamy je następnie majonezem, sosem sojowym, solą, pieprzem oraz czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Posypujemy koperkiem. Ziemniaki po upieczeniu przekrawamy na połówki. Wydrążamy miąższ , pozostawiając ścianki grubości 1 cm. Wydrążony miąższ ziemniaka rozgniatamy na pure, mieszamy z farszem. Połówki ziemniaków napełniamy farszem. Wierzch dekorujemy listkami bazylii.