monia2005

monia2005

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 328]

Faszerowany kurczak

  • 7
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Kurczak pozbawiony kości :-)

Faszerowany kurczak

Składniki:

Faszerowany kurczak

 

  • średni kurczak
  • pół kilograma mielonego
  • jajko
  • bułka tarta
  • 30 dag pieczarek
  • marynata do kurczaka; 3-4 łyżki oleju,sólo,pieprz,przyprawa do kurczaka,majeranek

Sposób przygotowania:

Faszerowany kurczak
Kurczaka myjemy ,suszymy ,nacinamy pozbawiamy kości,ponownie myjemy dobrze środek .Wkładamy do miski ,dobrze nacieramy marynatą zostawiamy na noc w lodówce.W środek wkładamy przygotowane mielone (połączone z jajkiem ,bułką tartą i pieczarkami) spinamy ,lub zszywamy kurczaka ,podlewamy połową szklanki bulionu pieczemy ok 90 min, co jakiś czas podlewamy kurczaka sosem aby nie był suchy.