iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowany makaron

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Smaczna i niedroga przekąska. Można ją przygotować w domu kiedy tylko mamy na nią ochotę bo jest bardzo tania.

Faszerowany makaron

Składniki:

Faszerowany makaron

 

  • 10 rurek makaronu cannelloni,
  • 5 różyczek brokułów,
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego,
  • 1 łyżka majonezu, s=
  • sól,
  • pieprz,
  • ząbek czosnku,
  • kawałek selera,
  • 2 łyżki drobnego makaronu np muszelki.

Sposób przygotowania:

Faszerowany makaron
Obydwa makarony gotujemy w osolonym wrzątku z dodatkiem oliwy, przecedzamy. Brokuły również gotujemy na miękko z selerem, rozdrabniamy. Łączymy drobny makaron z brokułami, selerem, majonezem, jogurtem, solimy, pieprzymy, wciskamy czosnek. Faszerujemy cannelloni, podajemy od razu. może stać w lodówce kilka godzin, ale nie za długo ponieważ makaron może wyschnąć.

Tagi:

makaron