iskierka.ag

iskierka.ag

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 682]

Faszerowany makaron

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Takie muszelki jadłam u znajomych, bardzo mi zasmakowały, w sam raz na kilka kęsów. Fajne urozmaicenie tradycyjnych sałatek podawanych w miskach.

Faszerowany makaron

Składniki:

Faszerowany makaron

 

  • 1/2 opakowania makaronu lumaconi lub zwykłych dużych muszli,
  • kilka plasterków szynki,
  • 5 jajek,
  • 1 papryka czerwona,
  • puszka groszku,
  • puszka kukurydzy,
  • 4 majonezu,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Faszerowany makaron
Makaron gotujemy z dodatkiem oleju z słonej wodzie al dente, przecedzamy zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo, papryki kroimy w kostkę, jajka obieramy i siekamy, groszek, kukurydzę odcedzamy, mieszamy wszystkie składniki, dodajemy majonez, solimy, pieprzymy. Faszerujemy sałatką makaron, dekorujemy zwiniętymi plastrami szynki. Wstawiamy do lodówki na 40 min.