piotr20091991

piotr20091991

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 666]

Faszerowany udzieć

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 4

Pyszny indyk na rodzinny obiad

Faszerowany udzieć

Składniki:

Faszerowany udzieć

 

Sposób przygotowania:

Faszerowany udzieć
Mięso umyć , osuszyć papierowym ręcznikiem i oczyścić . Następnie wykroić z niego kości , rozłożyć na desce , przykryć przezroczysta folią .i za pomocą tłuczka równomiernie rozbić .Indyka posypać przyprawami , owinąć w folie i włożyć do lodówki na kilka godzin . Po tym czasie udziec rozłożyć na płasko i ułożyć na nim po kilka plasterków boczku oraz paski papryki .Mięso zawinąć w rulon i związać za pomocą grubej nici . Skropić olejem.Indyka ułożyć w naczyniu żaroodpornym . Piekarnik rozgrzać do temp. 200-220 stopni C. i piec mięso przez 15 minut . Następnie zmniejszyć temp do 180 stopni C. i piec jeszcze około 1 godzinę . Udziec z indyka podawać z pieczywem.

Tagi:

udziec indyk