malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Faworki bardzo chrupiące

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Po usmażeniu faworki ułożyć dla osączenia Następnie posypujemy cukrem pudrem. rzepis na te faworki jest naprawdę prosty.

Faworki bardzo chrupiące

Składniki:

Faworki bardzo chrupiące

 

Sposób przygotowania:

Faworki bardzo chrupiące
Przesianą mąkę posiekać razem z margaryną na stolnicy. Dodać żółtka, szczyptę soli, śmietanę i wyrobić gładkie ciasto, w miarę potrzeby dodać mąki lub śmietany aby ciasto było odpowiednio miękkie. Ciasto przykryć ściereczką odstawić na godzinę. Następnie rozwałkować i wycinać prostokąty w środku nacinamy i przewijamy jeden koniec przez wyciętą dziurkę. Faworki smażyć na rozgrzanym tłuszczu po obu stronach na złoty kolor.

Tagi:

faworki chrust