Ratka

Ratka

Kuchcik
[Przepisów: 2]

Faworki z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Czasochłonne, ale łatwe i efektowne danie.

Faworki z kurczaka

Składniki:

Faworki z kurczaka

 

  • Jedna podwójna pierś z kurczaka, 2 szklanki płatków kukurydzianianych, 2 jajka.

Sposób przygotowania:

Faworki z kurczaka
Pierś czyścimy i kroimy w paski. Na środku każdego robimy nacięcie, przez które przewijamy końce jak w faworkach. Płatki kukurydziane tłuczemy na sypki proszek. Jajka trzepiemy. Przykładowego faworka panierujemy jak schabowego:płatki-jajko-płatki. Już opanierowanego smażymy na oliwie bądz oleju. Mogą się szybko przypalić więc uwaga! Podajemy z konfiturami. Najlepiej smakuje z wiśniową.