Feijoada

Babcia Halinka - Przepis na: Feijoada offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Feijoada
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 4

Fasolę namoczyć dzień wcześniej i zostawić w wodzie na całą noc, a następnego dnia osączyć, zalać świeżą woda i ugotować do miękkości...


trudność: łatwe
czas:

Feijoada - SKŁADNIKI:

  • mięsa wieprzowego: po pół kilograma kiełbasy wieprzowej i polędwicy, kilka plastrów bekonu lub boczku itp.
  • przyprawy: liść laurowy, pieprz, sól
  • cebula oraz suszony czosnek
  • olej
  • ok. 400 g czarnej fasoli

Feijoada - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę koniecznie namoczyć dzień wcześniej i zostawić w wodzie na całą noc, a następnego dnia osączyć, zalać świeżą woda i ugotować do miękkości, co powinno zająć od 30 minut do około godziny. Po ugotowaniu odlać wodę i osuszyć fasolę.

Wziąć duży garnek, taki, żeby swobodnie zmieścił całą potrawę. Wlać do niego tłuszcz i rozgrzać go, a następnie wrzucić na niego fasolę oraz przyprawy, a także pokrojoną w półplasterki cebulę. Całość należy pogotować około kwadransa, a następnie odstawić z ognia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Feijoada (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-20 20:26
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2010-04-06 07:33
A co z mięsem ?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Łopatka pieczona z warzywami Kotlety mielone z jabłkiem Schab faszerowany
Papryka z ryżem pełnoziarnistym i mięsem Sos do makaronu na bazie cukinii Bliny królewskie z mięsem i natką
Schab zapiekany z jabłkiem Rozsypany  szaszłyk z piekarnika Karczek w słodkiej papryce i tymianku
Schabowy w płatkach owsianych z dodatkiem szałwii Schabowy z wkładką Spring rolls z mięsem mielonym

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Mój ulubiony letni napój to:

 
 Mój ulubiony letni napój to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane