Feijoada

Babcia Halinka - Przepis na: Feijoada offline

Platynowy Ekspert
Przepisy: 2268
Feijoada
oceń:  
ocena: 2/5
głosów: 4

Fasolę namoczyć dzień wcześniej i zostawić w wodzie na całą noc, a następnego dnia osączyć, zalać świeżą woda i ugotować do miękkości...


trudność: łatwe
czas:

Feijoada - SKŁADNIKI:

  • różne rodzaje mięsa wieprzowego: po pół kilograma kiełbasy wieprzowej i polędwicy, kilka plastrów bekonu lub boczku itp.
  • przyprawy: liść laurowy, pieprz, sól
  • cebula oraz suszony czosnek
  • olej
  • ok. 400 g czarnej fasoli

Feijoada - PRZYGOTOWANIE:

Fasolę koniecznie namoczyć dzień wcześniej i zostawić w wodzie na całą noc, a następnego dnia osączyć, zalać świeżą woda i ugotować do miękkości, co powinno zająć od 30 minut do około godziny. Po ugotowaniu odlać wodę i osuszyć fasolę.

Wziąć duży garnek, taki, żeby swobodnie zmieścił całą potrawę. Wlać do niego tłuszcz i rozgrzać go, a następnie wrzucić na niego fasolę oraz przyprawy, a także pokrojoną w półplasterki cebulę. Całość należy pogotować około kwadransa, a następnie odstawić z ognia.


Dodaj:
Śledzik Wykop

Komentarze do Feijoada (strona 1 z 1)  
darek112

darek112
offline

2008-12-20 20:26
:)
Skomentuj
Oceń:
0
Babciagramolka

Babciagramolka
offline

2010-04-06 07:33
A co z mięsem ?
Skomentuj
Oceń:
0
Najnowsze przepisy kulinarne z kategorii Wieprzowina
Schab duszony w warzywach Mielone Eli ze śledziem Wieprzowina w sosie herbacianym
Kotleciki mielone z szałwią i bazylią Polędwiczka wieprzowa pieczona w cydrze Żeberka na słodko
Schab w warzywach Papryka faszerowana mięsem i ryżem Schabowe roladki z kiełbasą
Pulpety w sosie pomidorowym wg Zub3r'a Staropolska zupa gulaszowa z karkówką Karkówka w pieczeniowym sosie

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni Konkurs - Multipomoc w Twojej kuchni

    Przygotowanie pełnowartościowego dania zazwyczaj wymaga sporej ilości czasu. Jednak zamiast kilkugodzinnego stania przy kuchni można wyręczyć się wielofunkcyjnym urządzeniem - Multicooker. Chcielibyście mieć taką pomoc w swojej kuchni? Weźcie udział w naszym konkursie! Do wygrania rewelacyjne Muliticookery!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Złoty Ekspert offline

 
 
 

Sonda

Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

 
 Twój ulubiony wakacyjny przysmak to:

głosuj
 

Ostatnio komentowane