Festiwal Dobrego Smaku - relacja

W tym roku Festiwal obchodził swój jubileusz. Zobacz relację z Festiwalu Dobrego Smaku.

         
ocena: 5/5 głosów: 3
Festiwal Dobrego Smaku - relacja
Tematem przewodnim tegorocznej imprezy były inspiracje filmowe. X - jubileuszowa edycja wydarzenia odbyła się w dniach  06 - 09 czerwca. Podobnie jak w latach poprzednich będzie zachęcać łodzian do odwiedzania festiwalowych 

 

W piątek i sobotę (7-8 czerwca) w klubie Wytwórnia przy ulicy Łąkowej 29 amatorzy kina zobaczyli filmy „Kinie Dobrego Smaku” „Dabbawala – perfekcyjny chaos” w reżyserii Antje Christ oraz „Wtajemniczeni” Macieja Kowalczuka„Małże i miłość” w reżyserii Willemika Kluijfhouta oraz „Niebo w gębie” Christiana Vincenta. 

 

9 czerwca w klubie Wytwórnia odbyły się warsztaty kulinarne, które poprowadził Grzegorz Łapanowski (znany i ceniony kucharz) oraz Rafał Zagajewski (szef kuchni Cztery Kolory Double Tree by Hilton). Szkołę Dobrego Smaku odwiedził również Grzegorz Wrona – znawca win, posiadacz certyfikatu Wine&Spirit Education Trust z Londynu. 

 

Kolejną atrakcją dla kochających kuchnię była impreza towarzysząca 8 czerwca na Rynku Manufaktury. Celebrujący Dobre Smaki – Paolo Cozza - zrobił prawdziwe włoskie potrawy według tradycyjnych przepisów ze słonecznej Italii. Na Festiwal Dobrego Smaku byli także  najlepsi polskich blogerzy kulinarni. 


 Informacje prasowe