Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Fettuccine z łososiem i bazylią

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Bardzo smaczne i błyskawiczne w przygotowaniu danie na bazie makaronu, z dodatkiem łososia, pomidora oraz listków świeżej bazylii.

Fettuccine z łososiem i bazylią Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Fettuccine z łososiem i bazylią

 

Sposób przygotowania:

Fettuccine z łososiem i bazylią
Nastawiamy wodę na makaron, solimy. Wrzucamy fettuccine do wrzątku i gotujemy al dente, odcedzamy. Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanej oliwie. Następnie dodajemy pomidora pokrojonego w kostkę i dusimy kilka minut.

Dodajemy łososia pokrojonego w dość spore kawałki. Przyprawiamy dużą ilością pieprzu i oregano, dodajemy szczyptę soli. Dodajemy ugotowany makaron, mieszamy i podajemy.

Gotowe danie posypujemy pokrojonymi listkami bazylii.
Fettuccine z łososiem i bazylią
Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i szklimy na oliwie
Fettuccine z łososiem i bazylią
Dodajemy pokrojonego w średniej wielkości kostkę pomidora
Fettuccine z łososiem i bazylią
Wrzucamy łososia na patelnię, dodajemy oregano
Fettuccine z łososiem i bazylią
Wrzucamy makaron ugotowany al dente, mieszamy

Tagi:

dania makarony