aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Fettuccine vegetariana

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pyszne i szybkie danie na obiad dla zabieganych, polecam wszystkim wypróbować ten przepis. Na koniec polewamy makaron sosem i podajemy.

Fettuccine vegetariana Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Fettuccine vegetariana

 

  • 450 g mrożonych warzyw na patelnie,
  • 1 opakowanie makaronu fettuccione,
  • 1/2 passata di pomodoro De Cecco,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 2 łyżeczki suszonej bazyli,
  • 1 łyżeczka suszonych pomidorów z czosnkiem,
  • szczypta chilli,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania:

Fettuccine vegetariana
Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Następnie na łyżce masła podsmażamy cienkie plasterki czosnku. Dodajemy warzywa na patelnie i dusimy pod przykryciem. Gd warzywa będą miękkie zalewamy je sosem - passata di pomodoro. Następnie przyprawiamy solą, pieprzem, chilli, bazylią i suszonymi pomidorami z czosnkiem. Podgrzewamy ok. 7 minut. Na koniec polewamy makaron sosem i podajemy :)
Fettuccine vegetariana
dusimy mrozone warzywa na patelnie, az beda miekkie
Fettuccine vegetariana
nastepnie zalewamy je sosem i przyprawiamy