marietta

marietta

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 2157]

Figi w sosie karmelowym.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Figi opłukać i naciąć.Cukier puder wymieszać z sokiem i wodą i gotować 5 min.Włożyć figi i dusić 8 min.Wyjąć syrop gotować i polać deser

Figi w sosie karmelowym.

Składniki:

Figi w sosie karmelowym.

 

Sposób przygotowania:

Figi w sosie karmelowym.
Figi opłukać i naciąć na krzyż.Cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny i dwiema łyżkami wody i gotować 5 min.Włożyć figi i dusić je 8 min,przełożyć na talerzyki, a syrop gotować do chwili,aż się
skarmelizuje.Podawać polane sosem karmelowym, z lodami,posy-
-pane ziarnami granatu.