Wafelek2601

Wafelek2601

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1109]

Filecik z boczkiem

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Bardzo ciekawy pomysł na obiad - filet wypełniony boczkiem wędzonym i usmażony w panierce. Podawać z ziemniakami i surówką.

Filecik z boczkiem

Składniki:

Filecik z boczkiem

 

Sposób przygotowania:

Filecik z boczkiem
Umyte i osuszone filety cienko rozbić. Oprószyć solą i pieprzem. Na każdej połówce mięsa ułożyć plaster boczku, przykryć drugą połówką. Uformować kotleciki, obtoczyć w rozkłóconym jajku i bułce tartej.

Usmażyć na mocno rozgrzanym tłuszczu z obu stron na kolor rumiany. Podawać z ziemniakami i surówką.