anulkadh

anulkadh

Złoty Ekspert
[Przepisów: 679]

Filety z kurczaka z marynaty

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Często się zastanawiamy jak przygotować pierś z kurczaka aby była delikatna i wilgotna. Polecam zamarynować mięso w jogurcie.

Filety z kurczaka z marynaty

Składniki:

Filety z kurczaka z marynaty

 

Sposób przygotowania:

Filety z kurczaka z marynaty
Pierś z kurczaka podzielić na porcje umyć i osuszyć. Delikatnie rozbić. W garnuszku rozmieszać jogurt z przeciśniętym przez praskę czosnkiem doprawić do smaku solą i pieprzem.

Mięso zalać jogurtem i odstawić na kilka godzin. Mięso wyjąć z marynaty obtoczyć w roztrzepanym jajku i w bułce tartej smażyć na zloty kolor.