Konczi

Konczi

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1780]

Filet drobiowy z nutą ziół prowansalskich

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 4/5 głosów: 8

Pyszny drobiowy filecik w chrupkiej panierce z nutą ziół prowansalskich. Idealne mięso na obiad dla całej rodziny.

Filet drobiowy z nutą ziół prowansalskich Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Filet drobiowy z nutą ziół prowansalskich

 

Sposób przygotowania:

Filet drobiowy z nutą ziół prowansalskich
Filet myjemy, przekrawamy wzdłuż na 3 części, oprószamy solą i pieprzem, rozklepujemy. Jajko wbijamy do miseczki, dodajemy zioła i paprykę oraz odrobinę soli i pieprzem - roztrzepujemy. Filet wkładamy do jajka i odstawiamy na 30 minut. następnie panierujemy filet w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju po kilka minut z dwóch stron.
Filet drobiowy z nutą ziół prowansalskich
mięso oprószamy solą i pieprzem - roztrzepujemy
Filet drobiowy z nutą ziół prowansalskich
do miseczki wbijamy jajko i doprawiamy - roztrzepujemy
Filet drobiowy z nutą ziół prowansalskich
do jajka wkładamy mięso i odstawiamy na kilkanaście minut
Filet drobiowy z nutą ziół prowansalskich
panierujemy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju