Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Filet panierowany w płatkach kukurydzianych

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Pyszny, chrupiący filet z kurczaka w płatkach kukurydzianych, idealny na obiad.

Filet panierowany w płatkach kukurydzianych Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Filet panierowany w płatkach kukurydzianych

 

 

Sposób przygotowania:

Filet panierowany w płatkach kukurydzianych
Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy. Przekrawamy na cztery części. Filet rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy solą. Jajko rozmącamy na talerzyku. Na drugi talerz wysypujemy płatki. Filety zanurzamy w jajku i dokładnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych. Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Filet panierowany w płatkach kukurydzianych
Pierś z kurczaka płuczemy i osuszamy. Przekrawamy na cztery części. Filet rozbijamy tłuczkiem na cienkie płaty. Oprószamy solą.
Filet panierowany w płatkach kukurydzianych
Jajko rozmącamy na talerzyku. Na drugi talerz wysypujemy płatki. Filety zanurzamy w jajku i dokładnie obtaczamy w płatkach kukurydzianych.
Filet panierowany w płatkach kukurydzianych
Smażymy na rumiano z obu stron. Podajemy z ziemniakami i surówką.