Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Filet rybny w warzywach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

ponieważ nie długo zacznie się sezon na cukinie i nie tylko polecam tą zapiekankę

Filet rybny w warzywach

Składniki:

Filet rybny w warzywach

 

 

Sposób przygotowania:

Filet rybny w warzywach
Cukinię układamy w naczyniu żaroodpornym wysmarowanym olejem. Oprószone solą i pieprzem filety smażymy na oleju na złoty kolor i układamy na cukinii. Cebulę kroimy w drobniutką kostkę a pieczarki w cieniutkie plasterki. Oczyszczone papryki kroimy w cienkie paseczki a obrane pomidory w kostkę. W naczyniu z cukinią i rybą układamy: cebulę, pieczarki, paprykę i pomidory. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem oraz oregano lub bazylią. Pieczemy 40 minut w 180 stopniach. 5 minut przed końcem pieczenia posypujemy serem.