elvis

elvis

Kucharz
[Przepisów: 7]

Filet z Dorsza w bekonie z sosie cacy

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

potrawa bardzo smaczna.Polecam z fasolka szparagowa i purre ziemniaczanym.

Filet z Dorsza w bekonie z sosie cacy

Składniki:

Filet z Dorsza w bekonie z sosie cacy

 

Sposób przygotowania:

Filet z Dorsza w bekonie z sosie cacy
Plasterki bekonu obwinac wokolo filetu rybnego lekko doprawionego tylko pieprzem. W ciagu 12 minut jakie spedzi ta rybka w piekarniku w temp ok 180 stopni przygotowywujemy sos. Na rozgrzana patelnie wrzucamy kolejno drobno posiekana cebulke i czosnek, nastepnie pomidory lekko podlewamy wywarem ( moze byc jakikolwiek rodzaj) dusimy w ten sposob do uzyskania jednolitej masy ,ktora doprawiamy sola i pieprzem na koniec swierza bazylia.Sos powinien miec delikatny posmak czosnku i bazyli.

Tagi:

dorsz