gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Filet z dorsza w winie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Smakowity dorsz w przyprawach

Filet z dorsza w winie

Składniki:

Filet z dorsza w winie

 

 

 

Sposób przygotowania:

Filet z dorsza w winie
Ryby przyprawiamy solą i pieprzem, obsypujemy mąką. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy delikatnie rybki z obu stron i zdjąć z patelni. Pieczarki pokroić w plasterki, cebule jak uważamy i także podsmażamy na patelni od czasu do czasu mieszając, rybkę ponownie włożyć na patelnie razem z pieczarkami i cebulą i całość zalać winem, dodać listki laurowe i oregano, całość dusić chwile pod przykryciem do czasu aż rybka i warzywa będą miękkie. Smacznego.

Tagi:

dorsz